Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΚΚΙΝΤΖΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΙΨΗ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε/Κ ΠΛΕΥΡΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προκαλεί βάναυσα τον πολιτισμένο κόσμο, το διεθνές δίκαιο και τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η απαράδεκτη επιμονή στον χαρακτηρισμό της τουρκικής εισβολής ως δήθεν «ειρηνευτική διαδικασία» και η αναγωγή της απόφασης της Βουλής των Αντιπροσώπων για το Ενωτικό Δημοψήφισμα του 1950 ως δήθεν αιτία για πρόκληση προβλημάτων στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνουν τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς.

Με τις προκλητικές τοποθετήσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ταυτίζεται πλήρως ο Μουσταφά Ακκιντζί, ο οποίος ουσιαστικά απειλεί με διακοπή των διαπραγματεύσεων, αν δεν αλλάξει η απόφαση της Βουλής.

Είναι εμφανές ότι η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή ηγεσία εκβιάζουν και επιδιώκουν την επίρριψη ευθυνών στην πλευρά μας για το αδιέξοδο το οποίο παρατηρείται στις διαπραγματεύσεις και για το οποίο ευθύνεται η ίδια η τουρκική πλευρά.

Το Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύει πως επιβάλλεται να τηρηθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αποφασιστική στάση έναντι των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Δεν πρέπει να υποκύψουμε στους τουρκικούς εκβιασμούς, καθώς αποδείχτηκε ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις προκαλούν αύξηση της τουρκικής βουλιμίας.

Γραφείο Τύπου
15 Φεβρουαρίου 2017

Μείνε Συντονισμένος!

Κάνε την εγγραφή σου για να λαμβάνεις τα νέα, ανακοινώσεις και απόψεις του Δημοκρατικού Κόμματος.